Welkom bij de Fact2000 Pro - Veel Gestelde Vragen (FAQ)


De meest voorkomende vragen en antwoorden zijn hier te vinden.
Gebruik de zoek functie om via één of meerdere woorden een antwoord te vinden op uw vraag.
AUG 9
Selecteer de factuur waarvoor u een creditnota wil maken in de facturen module. Kies daarna uit het Menu bewerken > Creditnota van factuur. De nieuwe creditnota is meteen verbonden met de oorspronkelijke factuur. Zo wordt de creditnota in overzichten automatisch verwerkt. De creditnota zal ook verrekend worden bij het opvragen van de onbetaalde facturen.

Een tweede –minder goede- mogelijkheid is: een nieuwe creditnota toevoegen in het facturen module onderdeel creditnota's. U start dit onderdeel door binnen de facturen module, Menu bestand > creditnota's te kiezen. De creditnota's die op deze manier worden gemaakt zijn niet gekoppeld aan een bestaande factuur. Dit kan er voor zorgen dat overzichts lijsten geen exacte waarden weergeven.

BELANGRIJK !
Denk er aan dat een creditnota in Fact2000 steeds een positief bedrag krijgt. Vul zelf geen negatieve getallen in, anders zal de berekening niet kloppen.


Wat u zeker NIET doet:

Fout is:        Creditnota's met een negatief totaal toevoegen in het onderdeel creditnota's. Altijd positieve getallen gebruiken

Fout is:        Creditnota's toevoegen in het onderdeel verkoopsfacturen én in het onderdeel creditnota's.

Af te raden: Creditnota's toevoegen bij de verkoopsfacturen. Als u dit toch wil doen moet u de totalen wel als negatief inbrengen.
                     Er is in dat geval ook geen koppeling aanwezig tussen factuur en credit nota.

Af te raden: Creditnota's aanmaken zonder koppeling aan een factuur -> overzichten zijn onbruikbaar.